Ruotsin ja Viron risteilyt ovat meille kaikille suomalaisille tuttuja, mutta maailmalta löytyi lukuisia upeita laivamatkoja, jotka jokaisen kannattaa kokea vähintään kerran elämässään. Kaikki niistä eivät vaadi edes kauas lähtemistä, vaan esimerkiksi jo Norjasta löytyy Hurtigruten. Hurtigruten-risteilyiden avulla voi päästä tutustumaan niin arktisiin olosuhteisiin kuin Norjan upeisiin vuonoihinkin. Kyseessä on niin jylhät ja karun kauniit maisemat, että ne kannattaa ehdottomasti taltioida videoiden ja kuvien muotoon. Esimerkiksi käytetty iPhone 13 riittää aivan hyvin videoiden ja kuvien taltioimiseen. Kännykkäkameran valoteho ei välttämättä ole niin hyvä kuin järjestelmäkameroissa, mutta toisaalta esimerkiksi Norjan vuonoilla valoa riittää, joten käytetty iPhone 13 hoitaa hommansa paremmin kuin hyvin. Niin Norjan Hurtigruten kuin monet muutkin risteilyt ympäri maailmaa ovat siis näkemisen arvoisia. Jos budjetti ei riitä, voi risteilyä varten hakea lainaa vaikka netistä. Mennään käymään läpi maailman upeimpia risteilyreittejä ja sitä, mitä niiden aikana voi nähdä ja kokea.

Lähde tutustumaan Välimereen risteilyltä käsin

Välimeren alue ja Etelä-Euroopan kaupungit ovat monille suomalaisille tuttuja. Kreikka, Espanja, Portugali ja Italia joka kesäisiä matkakohteita. Nyt voit kuitenkin nähdä kerralla enemmän, jos lähdet Välimeren risteilylle. Voit tutustua useisiin eri maihin ja kaupunkeihin, sillä risteilyt pysähtyvät kussakin satamassa ja viipyvät yleensä vähintään yhden päivän ajan. Välimeren risteilyiden hyvä puoli on siinä, että sinun ei tarvitse lentää kauas. Voit aloittaa risteilyn juuri vaikkapa Italiasta tai Espanjasta. Lentomatkaan ei siis tarvitse varata paljon aikaa eikä se tule maksamaan paljoa. Muista ottaa käytetty iPhone 13 mukaan ja ota kuvia ja videoita kaikista mielenkiintoisista kaupungeista ja nähtävyyksistä. Sellaisia Välimeren alueella nimittäin riittää. Kannattaa huomioida, että risteilyt vierailevat rantakaupungeissa, joten esimerkiksi Italian Roomaan ei näiden risteilyiden aikana pääse tutustumaan. Rantakaupungeissa riittää kuitenkin ihmeteltävää päiväksi ja illalla on taas aika jatkaa seuraavaa kohdetta kohti. Kun Eurooppa on sitten koluttu kauttaaltaan läpi, on aika miettiä muita matkakohteita. Jos sinua kiinnostaa lähteä kauemmas ja nähdä eksoottisempia paikkoja, on siihenkin vaihtoehtoja.

Bahaman ja Karibian risteilyt ihastuttavat kauneudellaan

Jokainen meistä haaveilee valkoisista hiekkarannoista, turkoosista merestä ja lämmittävästä auringosta. Niin Bahamaa kuin Karibian maitakin voi kuvailla juuri näillä edellisillä sanoilla. Niin Bahamalta kuin Karibian saarilta löytyy nimittäin juuri kaikkea tuota. Pieni Bahama löytyy Pohjois- ja Etelä-Amerikan rajalta. Se sijaitsee lähellä Floridaa ja myös lähellä Karibian saaria. Useat Bahaman risteilyistä lähtevätkin Miamin satamasta. Bahaman risteily sopii sellaiselle, joka nauttii kirkkaista vesistä, sukeltamisesta, vedenalaisista luolista ja pienistä saarista, joilla pääset poikkeamaan. Jos taas haluat nähdä kerralla enemmänkin saaria, ovat Karibian risteilyt kuin sinulle tehty. Karibian risteilylle pääsee niin Pohjois- kuin Etelä-Amerikankin satamista useista eri kaupungeista. Voit siis valita itsellesi sellaisen lähtösataman, jossa et ole aikaisemmin käynyt. Karibian risteilyyn kuuluu esimerkiksi Costa Ricassa käyminen. Myös Meksikon rannikko ja Caymansaaret ovat monien risteilyalusten kohdelistalla. Itä-Karibialle suuntaavat risteilyt taas kulkevat Barbadoksen, Puerto Ricon ja Grenadiinien kautta. Valitse siis sellainen risteily, joka miellyttää sinua ja lähde nauttimaan ihanasta merituulesta, joka heiluttaa tukkaa laivan kannella.