Suomalaiset ovat tottuneet siihen, että joulu vietetään joko oman kodin rauhassa tai sukulaisten luona. Lisäksi Suomesta ei yleensä haluta lähteä jouluksi pois, sillä Suomen lumisen ja kylmän talven ajatellaan olevan se oikea ja aito joulun ihmemaa. Se onkin hyvin ymmärrettävää, sillä lumi todella sopii jouluun. Joskus on kuitenkin hyvä tehdä jotakin poikkeuksellista ja erilaista. Oletko sinä koskaan ajatellut, että matkustaisit jouluksi ulkomaille? Nyt ulkomaista puhuttaessa ei viitata perinteisiin matkakohteisiin, kuten Espanjaan, Kreikkaan tai Italiaan, vaan sen sijaan käydään läpi sitä, miltä joulu voisi näyttää ja tuntua laivalla.

Joulun aikaan voi tehdä monia risteilyjä eri puolilla maailmaa. Voit siis valita joko tutun ja turvallisen Etelä-Euroopan tai lähteä kauemmas esimerkiksi Karibian risteilylle. Jos haluat jotakin uutta jouluusi, niin jouluinen risteily todella tuo sellaista. Sinun ei tarvitse unohtaa joulun tunnelmaa, sillä joulupukit odottavat sinua myös maailman toisella puolella. Voit toki ottaa omat joulupukit ja muut koristeet mukaasi ja luoda hyttiin jouluisen tunnelman. Voit ostaa joulupukit ja kaikki muutkin koristeet Partyking -verkkokaupasta. Siirry siis verkkokauppaan ja aloita jouluiseen risteilyyn valmistautuminen tilaamalla hyttiin sopivat koristeet.

Maailman upeimpia risteilyjä jouluksi

Seuraavaksi käymme läpi maailman upeimpia risteilyjä. Ne matkaavat erilaisiin kohteisiin, joten voit miettiä, mitä sinä haluaisit jouluiselta matkaltasi. Haluatko lämpöä ja mukavia päiviä aurinkoisissa kohteissa? Vai nautitko kenties jylhistä maisemista ja haluat suunnata vaikkapa hieman kylmempiinkin matkakohteisiin? Käydään siis läpi kaikki ne risteilyt, joille sinäkin voit jouluksi suunnata.

  • Wonder of the Seas, Itä-Karibia

Wonder of the Seas on Royal Caribbean –laivavarustamon uusin laiva. Jos haluat lähteä risteilylle erityisesti Itä-Karibialle, on tämä risteilyalus sinun valintasi joulun ja uuden vuoden ajalle. Risteily alkaa 24.joulukuuta ja päättyy vuoden viimeisenä päivänä. Kyseessä on siis viikon mittainen risteily. Risteilyn aikana pääset näkemään Floridan, St. Thomasin ja St. Maartenin.

  • Holland American Nieuw Statendam

Nieuw Statendam on Holland America –laivavarustamon laiva, joka risteilee myös Karibialla. Kyseessä on kymmenen päivän risteily, joka lähtee Floridasta ja kulkee aina Aruban, Bonairen, Curacaon, Dominikaanisen tasavallan, Turks ja Caicosin ja Bahaman kautta. Reitin varrella voi siis nähdä paljon mielenkiintoisia kohteita.

  • Viking Polaris, Antarktis

Viking Polariksella risteileminen Antarktikselle on jotain, joka jää mieleen ikiajoiksi. Risteilylle suunnataan hyvissä ajoin ennen joulua, eli 16. joulukuuta. Paluu tapahtuu 28. joulukuuta. eli sopivasti enne uutta vuotta. 13 yötä Antarktiksella saa joulun tuntumaan jännittävältä ja vaikka nähtävää ei olekaan samaan tapaan kuin esimerkiksi Karibialla, on Antarktis todella jännittävä paikka. Mikä olisikaan sen parempaa kuin maistella kuumaa kaakaota laivan kannella samalla, kun ohi kulkevat niin jäävuoret kuin jäiset laatat.