Suomessa ei taida olla kovin montaa satamaa, jossa voi bongailla luksusjahteja, mutta kyllä niitä kotimaan vesilläkin säännöllisesti liikkuu. Moni jahti on suomalaisomistuksessa, mutta maamme vesistössä tavataan paljon myös erityisesti venäläisiä jahteja. Toki koko ajan enenevässä määrin Suomessa nähdään myös luksusjahteja muualta maailmalta, mikä on venebongarin kannalta erinomainen asia.

Tutustu veneisiin satamissa

Suomessa etenkin Helsingin vierasvenesatamat ovat potentiaalisia luksusjahtien bongauspaikkoja, sillä moni tuntuu valitsevan kohteekseen pääkaupunkiseudun. Helsingin Katajanokan vierasvenesatamaa pidetään maan kalleimpana vaihtoehtona, mutta se myös tarjoaa luksusveneiden vaatimat puitteet ja palvelut. Kyseinen venesatama sijaitseekin aivan paraatipaikalla Presidentinlinnan ja Kauppatorin läheisyydessä eli käytännössä aivan Helsingin ytimessä. Moni turisti taitaa Suomen valtiopäämiehen residenssin lisäksi napata kuvan myös vierasvenesataman näyttävistä jahdeista.

Suomen vesillä liikkuvat todelliset luksusjahdit ovat sen verran harvassa, että moni päätyykin nappaamaan muistoksi kuvan, kun sellaisen onnistuu bongaamaan. Jos onnistuu saamaan oikein onnistuneen otoksen, kuvasta voi vaikkapa teettää kuvasuurennoksen osoitteessa https://www.bganordic.fi/ seinälle ripustettavaksi, jos haluaa jäädä vain haaveilemaan omasta luksusjahdista. Samalla se voi toimia motivaation lähteenä tulevia säästöprosesseja ajatellen.

Veneen vuokraaminen käy helposti

Jos haluaa kuitenkin askeleen lähemmäs, luksusjahteja voi toki myös vuokrata. Esimerkiksi Star of Saimaa on luksustason risteilijä, joka on mahdollista vuokrata omaan käyttöön. Omiin toiveisiin räätälöidystä risteilystä luksusjahdilla on siis mahdollisuus päästä nauttimaan helposti myös muillakin tavoin kuin hankkimalla oma jahti. Risteilijän voi vuokrata omaan käyttöön vaikkapa juhlia, lomamatkaa tai asiakastapaamista varten. Vaarana tietysti on, että nälkä kasvaa syödessä ja ennen kun huomaatkaan, olet jo selaamassa sen hetkistä tarjontaa luksusveneiden markkinoilla!

Luksusjahdit ovat juuri sitä, mitä nimikin lupaa. Myös Suomen vesillä liikkuvilla jahdeilla alkaa olla koko ajan enemmän kokoa ja näyttävyyttä, minkä lisäksi ne kätkevät sisälle muun muassa uima-altaita, baareja ja huipputeknologiaa. Monesti jahdit ovat hulppeammin varusteltuja kuin osa hotelleista. Suomen vesillä riittää monia mielenkiintoisia vierailukohteita, joten hyvin varustellulla jahdilla toki kelpaa tutustua Suomeen vesiltä käsin.

Katsele veneitä tapahtumissa

Kesäiseen Suomeen kuuluu myös monet venetapahtumat, jotka keräävät samaan paikkaan monia luksusjahteja. Tunnetuimpia jokakesäisiä veneilyn tapahtumia ovat esimerkiksi Hangon Regatta ja Saaristo Poker Run. Nämä ovat siis hyvin varmoja paikkoja käydä katsastamassa useampi luksusjahti samalla kertaa ja räpsiä kuvia, joista jäävät pysyvät muistot ja joita voi ihailla myös myöhemmin. Jos sää antaa myöden, voi lopputulos olla uskomaton.