Suunnitteletko reissua meriteitse ja sinulla on pakettiauto mukanasi matkalla? Auton kanssa matkustaminen voi olla kätevää, sillä oma ajoneuvo kulkee siellä missä itsekin, eikä matkakohteessa tarvitse näin ollen miettiä, millä kulkuneuvolla pääsee paikasta toiseen. Jos aiot suunnata pakettiautolla meriteitse toiseen maahan, on muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä ennen matkalle lähtöä.

Pidä nämä asiat mielessä, kun lähdet matkalle meriteitse pakettiautolla

Kun lähdet pakettiautolla matkaan, ensimmäisenä kannattaa tarkistaa, että auto on hyvässä ajokunnossa. Renkaiden kunnon ja öljyjen tarkistamisen lisäksi on hyvä varmistaa, että pakettiauton takana kulkevat matkatavarat on kiinnitetty turvallisesti paikoilleen, eivätkä ne aiheuta vaaratilanteita auton ollessa liikkeessä. Erilaiset hyllyt pakettiautoon sopivat hyvin myös merimatkalle. Tämä johtuu ihan siitä, että hyllyjen avulla tavarat kuin tavarat pysyvät paikoillaan ja aina järjestyksessä.

Kun hyllyt pakettiautoon on hankittu ja asennettu paikoilleen, on syytä selvittää, tarvitseeko autopaikan varaaminen tehdä ennakkoon. Myös ajoneuvon tarkka korkeus, pituus ja leveys on selvitettävä etukäteen, sillä monilla laivoilla autopaikat lajitellaan kulkuneuvon koon mukaan, ja usein myös hinta määräytyy tämän mukaan.

Jos olet suuntaamassa ulkomaille, tarkista hyvissä ajoin etukäteen, mitä asiakirjoja autolla ajaminen matkakohteessa edellyttää. Kansalliset vaatimukset eri ajoneuvoille on helppo tarkistaa esimerkiksi Autoliiton nettisivuilta. Huolehdi samalla, että liikennevakuutus ja muut tarvittavat vakuutukset ovat ajantasalla. Joissakin maissa saatat esimerkiksi tarvita kotimaisen liikennevakuutuksen voimassaolon todistavan vihreän kortin, eli Green Cardin. On tärkeää huolehtia myös kaikkien mukana matkustavien henkilöiden sekä matkatavaroiden vakuutukset kuntoon.

Pakettiautolla matkatessasi on hyvä varata saapumiseen, lähtöselvitykseen ja auton lastaamiseen tavallista enemmän aikaa. Ajaessasi ja pysäköidessäsi auton autokannelle, jätä käsijarru ja pieni vaihde tai P-vaihde päälle matkan ajaksi. Pidä myös mielessä, että monilla lautoilla autolle ei pääse turvallisuussyistä palaamaan kesken matkan, joten ota autosta mukaasi kaikki laivamatkalla tarvitsemasi matkatavarat.